Type B

TAO-Tempel

Het openen van de Drakenpoort

Wist jij dat je je seksuele energie kunt inzetten voor je eigen heling en je bewustzijnsgroei?

Het is niet erg gekend in onze wereld, maar het klinkt ergens vanzelfsprekend, toch? Sinds 2018 ben ik op weg met de transformatieseksualiteit en de interne alchemie van de Tao (bij Taotraining van Reinoud Eleveld), en ik ben diep geraakt door de ongekende mogelijkheden van dit pad. Het potje op mijn innerlijk vuur is dan ook aan het overstromen en ik popel om de recepten door te geven, om hier samen met anderen op weg te gaan. En dus: ik open graag de deuren van de tempel…

Als jij ook de Drakenpoort in jezelf wil openen, om samen te leren hoe je de wijsheid van je oerkrachten kunt aanboren en inzetten: van harte welkom!

DAGWORKSHOP: Openen van de Drakenpoort

Zaterdag 7 januari; meer info volgt!

Op één dag proef je van de belangrijkste basisingrediënten van de innerlijke alchemie van de Tao-tempel en krijg je een voorproefje van waartoe dit zou kunnen leiden: een krachtig, verkwikkend en bezield leven, vanuit je eigen bedding, vanuit jouw connectie met de aarde, vanuit je ballen/eierstokken. 

De grootste natuurkracht die we als mens ter beschikking hebben – onze seksuele energie – leren we inzetten voor ons eigen welzijn en dat van anderen, in plaats dat we er een beetje onhandig achteraan lopen. Natuurlijk is dit niet op één dag te leren, maar is het een (levens)pad. Maar in groep kunnen we samen de betekenis en diepte ervan ondergaan en ervaren.

Concreter: We doorlopen diagonaal en ervaringsgericht de eerste twee modules van taotraining.nl 

Indien je na deze workshop voelt dat het echt iets voor jou is, kun je aansluiten bij het langer traject, tot en met ‘parelbewustzijn’. 

Meer info volgt! Mail gerust al indien je op de hoogte gehouden wil worden.

MODULETRAJECT: TAO-TEMPEL – Openen van de Drakenpoort

 • Twee pijlers van de Tao-Tempel
 • Praktische details – met super-promo
 • Inhoud van de Taotraining

In februari beginnen we met een klein groepje (max. 10 personen) te ‘trainen’. Concreet:  

De Tao-tempel bestaat uit twee pijlers:

 1. De Taotraining

Prachtig uitgewerkte online modules van Taotraining (Reinoud Eleveld), die krachtig op zichzelf staan. Check hier uit.

Taotraining is een moderne mysterieschool, in de traditionele lijn van Healing Tao van Mantak Chia en de Long Men: de Drakenpoort-tempel.

 • Leer thuiskomen in je eigen lijf en leden, vanuit ontspanning en overgave.
 • Leer minder vatbaar te zijn voor stress. (I-kracht)
 • (Her)activeer je (krachtig!) zelfgenezend vermogen. (Helende klanken, slaapschuld inlossen, de Parel-formule,…)
 • Ontdek hoe je seksuele energie een onuitputtelijke bron van energie en vitaliteit kan zijn. (Seksuele Kung Fu)
 • Leer je lichaam vrij, stromend, stralend en gezond houden. (Chi Kung, Ijzeren Hemd)
 • Ontwikkel ‘wijsheid’ en ‘bewustzijnskracht’ van binnenuit. (Helende klanken, True Heart, de Parel,…)
 • Leer navigeren in het ‘Innerlijk Landschap’
 • Wordt wakker in de droom (Droomtraining)

 

 1. De Tempel

Samen onderweg zijn in een kleine groep (max. 10 p.), verbondenheid ervaren in de thema’s die worden aangeraakt.

Live momenten (1 per maand), online momenten (1 per maand), een online groep.

 • Door de begeleiding en de groep, komt het materiaal nog meer tot leven.
 • Fijne gezamenlijke meditaties en Chi Kung.
 • Uitgebreide deelmomenten en verdiepingen.
 • Mogelijkheid tot ‘waarachtige gesprekken’: samen ont-dekken waar de training nu eigenlijk over gaat.

Praktisch: info volgt later

* * *

Inhoud van de Tao-training

 • Module 1 – Het Innerlijke landschap
 • Module 2 – Seksuele Kung Fu
 • Module 3 – True Heart
 • Module 4 – Parelbewustzijn
Doel: Parelbewustzijn 

We gaan met een groep toewerken naar ‘parelbewustzijn’, waar we om en bij een jaar de tijd voor zullen nemen – zo’n drie maanden per module dus. ‘De parel’ is een cruciale stap in de innerlijke alchemie van de taoïsten, waar je de opgebouwde seksuele energie in je systeem gaat smeden en destilleren tot een stoofpotje met een parel – een anker in het oog van de storm. Onbegrijpbaar, en heel werkelijk. 

Nieuwsgierig om te zien of de innerlijke alchemie van de Tao misschien iets voor jou is, maar nog niet klaar voor een engagement van een jaar? Lijkt me logisch. Begin daarom met de eerste module – Het Innerlijk Landschap – en zo kun je makkelijk ontdekken: is deze taotraining / transformatieseksualiteit iets voor jou? En hoe voelt het om dit deels individueel en online te doen en deels met de ondersteuning van mij en de groep? 

Beslis voor 15/1 of je nu mee instapt in de eerste module online + live training aan 297 euro, met als optie om nadien ook in groep verder door te stomen tot ‘Parelbewustzijn’ aan dezelfde promo-voorwaarden. Of meld je aan voor een volgend traject, dat vermoedelijk tegen de zomer van start zal gaan. 

 • Module 1: Innerlijk landschap

De module van ’Het Innerlijk Landschap’ is op zich een hele fijne, toegankelijke introductie, het is de basis voor al wat komt, en alleen al het vatten van de zogenaamde I-kracht, is onbetaalbaar. 

Je leert o.a. hoe minder vatbaar te zijn voor stress, je leert wat de eerste stap is in (her)activatie van het zelfgenezend vermogen van het lichaam, en hoe je ‘slaapschuld’ inlost. 

 • Module 2: Seksuele Kung Fu

Hoe boor je nu die seksuele kracht in je systeem aan, zonder ze onmiddellijk te moeten consumeren of af te geven? Hoe kom je thuis in je eigen seksualiteit – zonder dat je daarvoor een ander voor nodig hebt? En hoe transformeer je deze kracht – druppelsgewijs – tot vitale, veerkrachtige energie waarmee je leven stuwing geeft? Seksuele Kung Fu is een volgende stevige stap in de activatie van je (zelf)genezend vermogen. Alle seksuele practices zijn in de veiligheid van je eigen privacy en 100% ‘betamelijk’. 

 • Module 3: True Heart

Met een groeiend vermogen in je systeem, is het ook noodzaak om aan meer balans en weldenkendheid te werken, om je ‘innerlijk weer’ op orde te krijgen. Met die motor die nu meer stuwing krijgt: hoe leef je dan vanuit je hart? Je leert de vitale energiestromen in je systeem kennen en leert er balans in te brengen. 

 • Module 4: Parelbewustzijn

Alle vorige modules komen hier wonderlijk samen. Wat doe je nu met het gegeven dat je meer innerlijke substantie hebt en dat de verschillende levensstromen voelbaar beginnen worden: je maakt een ‘parel’ – een stukje puur gewaarzijn in het midden van je midden. Next level zelfgenezing en het begin van het vermogen om geankerd te blijven in jezelf, in de wereld, in ‘de storm van de werkelijkheid’. Het is de kers – of parel dus – op de taart van deze introductie en de start van de zogenaamde ‘Eerste Inwijding’.

De praktische uitwerking van de modules 2 tot 4, zal in afstemming zijn met de groep die verlangt verder op pad te gaan. 

Als basis gebruiken we dus de modules op de site van Taotraining. Snuister gerust verder op de site voor meer schatten, info, of ook lezingen, filmpjes, webinars, artikels,… https://taotraining.nl/taotraining/ 

* * *

Disclaimer: ik beschouw mezelf als een groene bamboe-spruit op het pad van de innerlijke alchemie, geenszins heb ik de pretentie om als volleerd Tao-instructeur in overdracht te gaan. Maar als enthousiaste leerling-tovenaar toon ik graag waarover het gaat, ook omdat dat nu is wat de Tao heel duidelijk van me vraagt. En kijk ik er vooral naar uit om samen verder dit magische pad te bewandelen met anderen. 

Laat gerust horen moest je nog vragen hebben! 

Graag tot onderweg – want Tao is the Way! 🙂