DAGEN VOOR HOOGGEVOELIGE MANNEN

Dag fijnbesnaarde gevoelige man, 

Ieders weg is uniek. En toch – zo ontdekte ik – zijn er voor sensitieve mannen wel wat essentiële ankers, drempels, taboes en valkuilen te onderscheiden. Ik heb mijn passie en inspiratie hierover gebundeld in een reeks van drie dagen, volgens 3 oer-thema’s: Aarde, Hemel en Hart.

Verlang je om verder stappen te nemen in het verankeren van jouw gevoelige kracht? Bekijk dan eens of mijn aanbod iets voor jou kan betekenen of contacteer me voor begeleiding op maat.

Interesse, vragen, twijfels,… ? Laat gerust iets horen!

 


PRAKTISCH: DAGEN VOOR HOOGGEVOELIGE MANNEN

WAT MAG JE VERWACHTEN VAN DEZE DAGEN:

 • Diepere verbondenheid met jezelf
 • Contact en verbroedering met gelijkgestemden
 • Doorsnijden van onbewuste afhankelijkheidspatronen
 • Van zelfontkrachting naar creatorschap
 • Thuiskomen in je unieke man-zijn
 • Een speels en inspirerend samenzijn!

WE MAKEN GEBRUIK VAN:

 • Meditatie, visualisaties en zacht lichaamswerk
 • Deelmomenten
 • Archetypisch werk
 • Familie-opstellingen

 1. AARDE

Als hooggevoelige man is het vaak moeilijk om verder te aarden dan je middenrif. Er is ons niet geleerd veiligheid te vinden in de diepte van onze emoties en in de rauwe kracht van onze ballen. De ompoling van deze neiging, naar de diepte van onze eigen grond, staat centraal deze eerste dag.  

We ontdekken hoeveel deugd het doet om te durven landen in ons lijf, om te aarden en toe te staan dat ALLES er zijn plek mag vinden, inclusief de ongemakken. Hierin ligt namelijk een heel belangrijke sleutel voor overprikkeldheid, voor een oververmoeid lichaam, voor eindeloze gedachten-mallenmolens,…

Om deze relatie met ‘moeder aarde’ te helen, blijkt dat we de relatie met onze biologische moeder onder de loep te nemen hebben. Het archetype van de Wildeman staat ons hierin bij.

 1. HEMEL

Wanneer we onvoldoende in contact staan met ons lijf, zal onze energie makkelijk stijgen en rondjes draaien in ons hoofd – eindeloze gedachten die meestal gegrond zijn in angstprojecties en zelfontkenning.

Door onszelf toe te staan tot in ons eigen lichaam, tot de diepten van de aarde, kan ons ‘zaad’ geplant worden. Onze eigen essentie kan dan écht indalen en beginnen rijpen… Ons contact met het hemelse is dan geen vlucht – zoals zo vaak bij hooggevoelige mannen – maar gaat over ontvankelijk zijn voor de eigen grootsheid… Dit herinneren is het thuisbrengen van hemel op aarde.

Om het contact met ‘vader hemel’ te herstellen, gaan we onze werkelijke plek opnieuw innemen – als zoon, als unieke man en erfgenaam van de eeuwenoude mannenlijn waar nu voortrekker van zijn…

 1. HART

Wanneer de twee oerstromen van hemel en aarde elkaar ontmoeten in het Hart, gaan ze een dans aan, een huwelijk… Zo ontstaat de ‘heilige derde’: jouw unieke Ik-Ben.

Wanneer jij je vrije aard realiseert, als unieke kind van Hemel en Aarde, wie ontdek je dan dat je werkelijk bent? Wat is het geschenk dat jij te bieden hebt – wat is het geschenk dat je bént? Lieve man,… jij bent een medicijn dat gedeeld wil worden – vandaag meer dan ooit. Wil jij je ware bestemming leven, wil jezelf delen?

Om tenvolle je hartsbloem te laten openkomen en ongegeneerd je essentie te delen met de wereld, moet je durven breken met je oude gewoontes. Je ‘voorzichtigheid’ om niet tenvolle je eigen bestemming te leven, dient niets of niemand meer. Wat denk je, zou het geen tijd zijn… ?